Deel 3 vwo bijna klaar

11 mei 2019

Bijna klaar! In de derde week van juni leveren we het lesboek en opdrachtenboek deel 3 vwo voor maatschappijwetenschappen. U krijgt een gratis docentexemplaar als u bij ons bekend bent als docent maatschappijwetenschappen. Lees daarom goed de MW-nieuwsflits van 13 mei en van de eerste week van juni.

De eerste opgemaakte conceptversie van het lesboek is nu van feedback voorzien. Het lesboek zal uit 136 pagina’s bestaan. Met meer tekst en daarom ook met alle examenstof. Uw leerlingen hebben deel 1 en 2 dus niet nodig, hoewel het leren van en oefenen met lesstof van deel 2 wel vereist zijn om de examenstof mee in te laten slijten.

Een verschil met deel 1 en 2 is dat het lettertype kleiner zal zijn en er minder foto’s in het lesboek zullen staan. Dat is niet alleen op verzoek van enkele docenten maar ook omdat we leerlingen vwo6 willen laten wennen aan academische literatuur. Het boek is daardoor ook niet te dik geworden. Wel wordt het fraai gebonden met een steviger omslag.

Het opdrachtenboek zal bestaan uit 144 pagina’s met 4-5 opgaven per paragraaf en na elk hoofdstuk twee formatieve toetsen waarvan een over terrorisme en de lesstof van het betreffende hoofdstuk.