Planningen havo eerste druk

We hebben voor ieder leerjaar een planner gemaakt, zodat u een voorbeeld hebt. Het kan u helpen inschatten hoe ver u op welk moment in het jaar ongeveer kunt zijn.

Havo

  • Eindtermen
  • Voorbeeld havo planner. Een tabblad met planning voor havo 4 en 5 en een tabblad met een planner voor de Vavo, waar havo 4+5 in één  jaar behandeld moeten worden. Nieuw! Nu met eindtermen bij het havo lesboek deel 1.
  • Vinden uw havo-leerlingen de historische lijn van hoofdstuk 5 t/m 10 een te ver-van-hun-bed-show? Dan kunt u een alternatieve context gebruiken om de kernconcepten van die hoofdstukken aan te leren. Dit is een document dat in de komende tijd wordt bijgewerkt. Feedback van harte welkom.

PTA

Door veelvuldig contact met scholen hebben we voor u enkele voorbeeld PTA’s voor MW op een rijtje gezet. Lennart Schra heeft al tientallen adviezen gegeven aan diverse scholen die met Seneca werken. Het blijft moeilijk om – ook als ervaren docent – te starten met een nieuw programma en dan een goede inschatting te geven van een PTA. Bekijk onze voorbeeld PTA’s en neem eventueel contact op met Seneca.

Ook zijn er roadmaps: een presentatie van lesplannen in leerlingtaal, ontwikkeld door Ron Dekker en door ons geschikt gemaakt voor algemener gebruik.
Roadmap maatschappijwetenschappen havo
– Voorbeeld roadmap van Ron Dekker bij §1.3