Schrijvers in het zonnetje gezet

20 mei 2021

De afgelopen week hebben we de schrijvers van de tweede druk MAW bezocht en soms verrast met een bloemetje en met hun eigen boek. Voor iedereen een feestelijk moment om samen te vieren wat na hard werken is bereikt: een verbeterde methode.

inzage (pdf)in de boeken

Inmiddels hebben veel collega’s de boeken ontvangen. Zoals eerder gecommuniceerd volgt het havo opdrachtenboek (deel 1) in juni. Volgende week gaat het boek in productie. Als u het havo lesboek heeft ontvangen, krijgt u het opdrachtenboek nagezonden.

Als u de boeken nog niet heeft ontvangen, is de oplossing eenvoudig: mail ons op info@senecaburgerschap.nl vanaf uw schoolmail met de adresgegevens van uw school en of u de havo of vwo boeken wenst te ontvangen. Kosten zijn beperkt tot verzendkosten: € 6,99 voor de vwo boeken en € 6,99 voor de havo boeken. U kunt de boeken dan halverwege juni verwachten.

Vervolg

We gaan ons uiterste best doen om de opdrachtenboeken deel 2 havo en vwo al in het najaar af te hebben. Dit helpt collega’s op de Vavo die hebben besloten om meteen over te stappen op de nieuwe methode. Sommige boekenleveranciers hebben aangegeven dat de ‘deeltjes 2’ pas in het nieuwe schooljaar worden geleverd maar we hebben aangegeven dat we meer haast hebben dan pas half 2022. Opdrachtenboek deel 3 vwo zal niet eerder dan juni 2022 afgerond kunnen zijn.

Er zijn al toetsen bij de eerste vijf hoofdstukken gemaakt door ons toetssteam dus we zijn ruim op tijd daarmee. Het toetsteam gaat na de zomer door. Ook de antwoorden en docentenhandleiding met voorstellen voor werkvormen wordt voor het nieuwe schooljaar opgeleverd. Daar wordt nu al aan gewerkt.

Inmiddels zijn er weer enkele scholen bijgekomen die MAW geven. Wij ondersteunen onze collega’s en we willen uiteraard stimuleren dat dit prachtige vak nog meer wordt aangeboden.

Bijeenkomsten

We gaan nu eerst de examenperiode in maar willen nog voor de zomer online en fysieke bijeenkomsten aanbieden om u op weg te helpen met de nieuwe methode. Belangrijker is het gesprek dat we kunnen voeren. Ook na de zomer willen we hiermee verder gaan. En dan willen we Tim Immerzeel vragen om de onderzoeksbegrippen en -vaardigheden (hoofdstuk 5 havo, 4 vwo) toe te lichten. We hebben dankbaar gebruik mogen maken van zijn expertise.

Hoe blijft u op de hoogte? Via de MW-nieuwsflits. Via de website en u weet ons ook steeds vaker via e-mail of whatsapp te vinden. Tot spreken en tot ziens!